ABM in Reims

on

ABM staat voor Atletiek Beweging Marke, de recreatieve atletiekvereniging van Kortrijk, kleinere broer van (en ooit samen met) het competitieve KKS. Jaarlijks organiseert ABM een toffe weekenduitstap naar een leuke stad om er met zo veel mogelijk atleten, leden en niet-leden, een (halve) marathon af te werken.

Na respectievelijk Eindhoven in 2016 en Amsterdam in 2017, ging de bus dit jaar naar Reims, de Franse k(r)oningstad beroemd om haar gotische kathedraal en uiteraard de champagne. Run in Reims is de naam van het loopevenement dat een 10 kilometerloop en een halve of volledige marathon omvat.

ABM in Reims - Groepsfoto

Zoals ieder jaar: samenkomst op zaterdagochtend aan het Olympiadeplein in Marke. En gedisciplineerd als de club is, kwam iedereen mondjesmaat toe vanaf 9 uur, perfect conform de afspraak. Maar liefst 28 lopers en hun supporters, gepakt en gezakt, enthousiast en in supervorm, tekenden present. Rond 9.30 uur kon Toon – onze sympathieke chauffeur, net zoals vorig jaar – de motor warmdraaien van onze knusse FC De Kampioenenbus om dan volle gas te geven richting Reims.

Na een snelle plaspauze arriveerden we kort na de middag in het Parc des Expositions van Reims, om er onze startnummers te verzamelen. Vervolgens richting hotel, pal in het centrum en vlakbij de start en aankomst van de wedstrijd, om de verrassend moderne, ruime en comfortabele kamers te verdelen en zich te installeren.

Run in Reims - KathedraalNog even de stad wandelend verkennen – en uiteraard de kathedraal bezichtigen – om de dag af te sluiten met een eenvoudig maar voedzaam diner in A Casa Mia. De meesten keerden vervolgens vroeg bedwaarts, om ’s anderdaags fris en monter aan de start te verschijnen.

Carpe diem! Ontbijten op zondag om 6 uur, je moet er iets voor over hebben! En vooral: de maag moet voldoende tijd krijgen om alle spijzen te verteren, liefst voor het startschot van de wedstrijd om 8.30 uur. šŸ˜Š

De parcours van de 10 kilometerloop en de halve marathon kronkelden grotendeels door de binnenstad, dat van de marathon bracht de lopers temidden van de weidse wijngaarden en pittoreske dorpjes van de heuvelachtige champagnestreek.

ABM in Reims - Michiel en Steven

Prachtig, maar ook lastig: circa 300 hoogtemeters op 42,195 km is niet niks. Maar het uitzicht en het magnifieke decors, omhuld in een magische ochtendmist, verzachtten de onalledaagse inspanning. Enkel de laatste kilometers langs het kanaal, waar weinig of geen supporters stonden, leken eindeloos en afmattend eentonig. Een ultieme beproeving richting finish?

Profiel marathon van Reims

Ik heb toen afgezien, en willens nillens vertraagd. Uiteindelijk gefinisht in een officiĆ«le tijd van 3u27’11”, vlot bijna 25 minuten sneller dan mijn eerste marathon in Eindhoven (nochtans een vlakke en dus snellere wedstrijd maar ik verscheen toen geblesseerd aan de start). En dit ondanks de korte, geĆÆmproviseerde voorbereiding.

Enkele ABM’ers konden uitzonderlijke tijden neerzetten, en heel wat persoonlijke records sneuvelden. Als er Ć©Ć©n enkele prestatie in de verf gezet mag worden, laat het dan deze van topper Bart Verbeke zijn. Hij legde de loodzware marathon af in een sublieme 2u40’34”, en behaalde hiermee het podium met een bronzen medaille.

Marathon Reims 25 km

ABM’s jaarlijkse marathonweekend was opnieuw een schitterend schot in de roos. Pluimen op de hoeden van Valerie, Wim, FranƧoise en de rest van het organiserende comitĆ©. Volgend jaar zijn we er zeker en vast opnieuw bij, waar de uitstap ook naar toe gaat!

Alle uitslagen vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.