De kop is eraf

Voorbije zondag was er in Marke het eerste verkiezingsdebat die naam waardig waarop alle partijen present tekenden. Een puike organisatie van de werkgroep Marke 2010|2030.

Twee stellingen werden geponeerd die daarmee twee belangrijke thema’s aansneden, nl. ruimtelijke ordening en mobiliteit:

  1. Het binnengebied wordt niet bebouwd. De gemeenschap is bereid de eventuele kost hiervoor te dragen.
  2. De kern van Marke wordt zone 30. En dit vereist ingrijpende maatregelen.

Over het behoud van open, groene ruimte in het Markse binnengebied bleek algauw consensus. Ruimtelijke ordening en wonen zijn belangrijke thema’s. In Kortrijk kunnen we alvast een aardig tandje bijzetten wat alternatieve woonvormen zoals cohousing of het opsplitsen van ruime woningen in tweegezins- of kangoeroewoningen betreft.

Over de invoering van een zone 30 in de dorpskern van Marke stond N-VA Kortrijk met enkele andere partijen op dezelfde lijn: voorstander maar niet zonder meer. Een zone 30 vergt handhaving, en gaat idealiter ook gepaard met infrastructurele maatregelen die snel en zwaar verkeer voorkomen ten gunste van veilige zachte mobiliteit.

Alternatieve vervoersvormen en regionaal georganiseerd vervoer – desnoods door samenwerking van de stad met de privésector, zoals het recente initiatief in Waregem – dragen bij. Enige creativiteit om tot goede oplossingen te komen is welgekomen. Waarom bijvoorbeeld niet de verbinding leggen tussen Marke, Bissegem, Kortrijk Weide en de verlaagde Leieboorden via elektrische bootjes?

Verkiezingsdebat Marke 2010|2030

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.