Red het Kennedybos

on

Terecht wordt door Natuurpunt Kortrijk en Natuur.koepel fel van leer getrokken tegen het huidige voorstel om het parkeergebouw te verplaatsen van de westzijde naar de oostzijde, met als nefast gevolg de kap van het Kennedybos. Bij het ontwerpen van het AZ was men vergeten (!!!) rekening te houden met deze parking. Na veel discussie kwam het parkeergebouw uit de bus, ten westen van de kliniek. Nu komt er plotsklaps een nieuw voorstel van Leiedal. Daar is niemand over te spreken. Als klap op de vuurpijl blijkt nu bovendien dat de stad onderzoekt of en hoe men kan ontsnappen aan een MER-procedure om de kap te bespoedigen…

Deze demarche getuigt van een onweerlegbaar gebrek aan een degelijke visie inzake ruimtelijke ordening en mobiliteit enerzijds; en legt de gebrekkige communicatie – laat staan dialoog – van het bestuur met de burger andermaal bloot anderzijds. Een bestuur dat bovendien groen en natuur niet naar waarde schat.

De N-VA is niet overtuigd van het feit dat voor de aanleg van de parking de rooi van het Kennedybos moet gebeuren. Andere technieken bestaan om de parking te bouwen binnen de aangewezen zone. Daarenboven kan het niet dat een van de weinige bossen die Kortrijk rijk is, zou moeten plaats ruimen voor beton. Daarvoor is dit 1,5 hectare bos veel te waardevol.

N-VA Kortrijk is dan ook op de oproep ingegaan om ter plaatse een groen lint met mensenhanden te vormen voor de bescherming van het bos. Bekijk hier de reportage van WTV.

Red het Kennedybos en teken de petitie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.