{demagogie}

Verbazingwekkend nieuws over Kortrijk gisteren.

Zowat heel Kortrijk – inclusief CD&V’ers die ik persoonlijk ken – geeft toe dat het huidige bestuur veel te laks, te laat en te armetierig is opgetreden tegen de criminaliteit in de stad. De hoofdcommissaris van politie zegt dat de aanpak van de overlast en veiligheidsproblematiek in de Zwevegemsestraat (nabij K in Kortrijk) er uiteindelijk pas gekomen is enkel en alleen om het imago van de stad en diens fonkelnieuwe winkelcentrum niet te beschamen.

Welnu, gisteren overhandigde Wouter Beke, nationaal voorzitter van CD&V, de zgn. accolade-award aan Stefaan De Clerck en zijn ploeg. Kortrijk, nette en veilige stad! Hier staat te lezen:

Maar toen in 2011 de criminaliteit steeg in Kortrijk, trad CD&V Kortrijk kordaat op. CD&V Kortrijk kwam naar voren met een negenpuntenplan dat de volgende elementen bevat…

Het fameuze negenpuntenplan dat eind juni van dit jaar nog een 4 op 9 kreeg… De doorlichting van de politie die uitblijft, of toch de resultaten en de gevolgtrekking. Een plan dat zelfs flirt met wat wettelijk mogelijk is (bv. locatieverbod), straf als je weet dat de geestelijke vader reeds twee maal minister van Justitie was.

Het bestuursakkoord 2007-2012 maakt gewag van camera’s (en andere uitblijvende maatregelen). Dit akkoord werd goedgekeurd op 5 december 2006! Hoeveel camera’s zijn er vandaag effectief operationeel? Me dunkt geen. Misschien één.

De maatregelen om de veiligheid in het stadscentrum te verhogen (fietsenbrigades, veiligheidscamera, alarmknoppen, BIN, politiewinkel) worden versterkt. Onderzoek start naar het optimaliseren van het camerasysteem.

Ik wik m’n woorden maar  deze schijnvertoning, dergelijke communicatie, flirt met demagogie.

En geheel toevallig – of niet – passeert deze tweet van Wouter Allijns, gisteren op campagne voor de Open VLD in de omgeving van de Veemarkt:

Quod erat demonstrandum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.