Sportieve, mobiele en verkeersveilige stad

on

N-VA Kortrijk wil een statement maken door de meeste (niet noodzakelijk de snelste) van haar kandidaten voor de lokale verkiezingen aan de start van de Bruggenloop te brengen. Met een ploeg gemotiveerde sportievelingen zullen we 5 of 10 km op een rustig tempo joggen, uitgedost in de typische gele polo’s, al dan niet met rugnummer.

De N-VA hecht dan ook wezenlijk belang aan sport en recreatie. “Mens sana in corpore sano” wordt ernstig genomen. Wij willen iedereen, jong en oud, aanzetten om meer te bewegen. In onze visie stimuleert, promoot en ondersteunt de stad sport- en recreatiemogelijkheden waarbij toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid primeren. Buiten sporten gebeurt bij voorkeur in een aangename, groene omgeving. Natuur en (meer) groen in de stad vormen elementaire aandachtspunten in ons verkiezingsprogramma.

In die zin willen wij tevens meer aandacht voor zowel recreatief als functioneel fietsen. Wij gaan onder andere voor meer en echte, veilige fietspaden.

Helaas spant Kortrijk de bedenkelijke kroon van meest verkeersonveilige centrumstad, dit bevestigen nogmaals de meest recente cijfers, afkomstig van de federale overheid. Deze bedroevende, om niet te zeggen beschamende tendens is reeds jaren geleden ingezet en blijkt zich gestaag verder te zetten. N-VA Kortrijk wil een ommekeer door deze nijpende problematiek kordaat aan te pakken. Onze visie op mobiliteit omvat een integrale, globale aanpak waarbij “op het juiste moment het juiste vervoer” de leidraad vormt. Dit KNIK-principe (Kwaliteit – Netwerken – Iedereen Mobiel en Knooppunten) streeft naar een optimale mix van vervoerswijzen die rekening houdt met ieders individuele keuze, ook die van de fietser en voetganger.

De huidige burgemeester stelt Kortrijk voor als “een autovriendelijke stad”, wil dat zo houden en neemt er de risico’s bij. De N-VA daarentegen wil mobiliteit ernstig aanpakken, de verontrustende cijfers effectief een halt toeroepen en werk maken van een mobiele én verkeersveilige stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.