Stortregen in #Kortrijk

Het stortregent aankondigingen in Kortrijk. De nakende verkiezingen zitten daar voor niks tussen. Nee, de visionaire “ploeg” van burgemeester De Clerck heeft een haarfijn uitgekiende stadsplanning opgemaakt en sappelt verder op het spoor van innovatie, creatie en design. Maar dan wel heel groots bekeken. Immens groots. Om niet te zeggen op het megalomane af.

Van een nieuw voetbalstadion en nieuwe bruggen over Kortrijk Weide, een nieuw politiekantoor, Buda en de Leieboorden (ongoing, er is nu ook al sprake van verlaging) naar een nagelnieuw zwembad ingebed in een nieuw sportcomplex en een nieuw vlasmuseum. Een nieuwe fuifzaal. Een nieuwe tram die Hoog Kortrijk met het centrum verbindt. En last but not least, vandaag blijkt dat Kortrijk een nieuw, zwevend station krijgt. Wellicht zonder de reeds aangekondigde nieuwe bibliotheek.

The sky is the limit! De lokale media lusten voorgekauwd “nieuws” en berichten argeloos, zonder enige kritische noot. Het lijken soms wel de propagandamachines van De Clerck.

Zelfs al overtuigt De Clerck het Vaticaan om mee te investeren, sowieso hebben dergelijke projecten impact op de stadsfinanciën. Maar de financiering lijkt wel van ondergeschikt belang. Mogelijkerwijs hebben de burgemeester en de zijnen een ezel bedacht die geld schijt. Of heeft de stad centen op overschot? Zeker niet. Wil het huidige bestuur de belastingdruk verhogen?

Hoe dan ook, de Kortrijkzaan ligt niet wakker van een nieuw station of zoveelste monumentaal (bouw)project. De Kortrijkenaar wil een stad waar het aangenaam wonen, werken en ontspannen is, een veilige en groene stad. Hij is bezorgd om z’n buurt en wil eenvoudige oplossingen voor dagdagelijkse problemen.

De CD&V “ploeg” (zo staat toch te lezen in de kleine lettertjes op de campagneborden van Stefaan De Clerck), ploetert ongestoord verder. Afgezien van de financiële weerslag van de projecten die ze aankondigt, weet zij bovendien blijkbaar niet wat er in de stad leeft. Niet geheel verwonderlijk want van degelijke communicatie – echte dialoog – met burger en ondernemer heeft ze niet veel kaas gegeten. Anderzijds getuigt deze manifeste aankondigingspolitiek van weinig respect voor de stemgerechtigde Kortrijkzaan, alsof de kiezer achterlijk is en deze dilettantische verkiezingsstrategie niet doorziet.

Binnenkort komt de verandering. 14 oktober wenkt!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.