De Puzzel

Onlangs schreef ik een weeklacht over De Puzzel, Kortrijks stedelijke buitenschoolse kinderopvang, waarin niet enkel het structurele tekort aan betaalbare en kwaliteitsvolle kinderopvang in de stad in vraag wordt gesteld maar ook de praktische afhandeling van de inschrijvingen. Eenvoudige oplossingen zijn nochtans snel mogelijk.

In het Kortrijks Handelsblad van 22 juni 2012, verscheen vervolgens een uitgebreid artikel over het nijpende tekort aan kinderopvang in Kortrijk. En vreemd genoeg geeft de bevoegde schepen, Alain Cnudde (CD&V), in het interview de problemen toe. Straf dat je een structureel probleem moet toegeven op het einde van de legislatuur.

Wat even frappant is: hij beweert dat de sluitingsperiode pal in de zomervakantie (tussen 21 juli en 15 augustus) geen probleem vormt. Dat er geen klachten daarover binnenkomen. Tja, over het tekort zelf en de manier waarop inschrijvingen gebeuren zullen er wellicht ook geen klachten zijn binnengekomen. Tot de lokale pers er op zat?

Er komt beterschap in 2013 luidt de algemene teneur, dan zou een derde vestiging openen van De Puzzel in Heule. Volgens mijn info, via e-mail (*) bevestigd door Cnudde, gaat het om een extra capaciteit van een 40-tal plaatsen, een druppel op een hete plaat dus. Deze nieuwe vestiging te Heule (de aankondiging dateert al van januari 2011!) is er nog niet of de schepen maakt al meteen gewag van een vierde vestiging, in Zuid-Kortrijk. Van aankondigingspolitiek gesproken, het handelsmerk van CD&V Kortrijk?

(*) met de toestemming van Alain Cnudde kan je hier (PDF) de conversatie waarvan sprake downloaden

Wordt verder opgevolgd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.